TOELICHTING RIVM | HET MAG!

Maar respecteer wél de regels en blijf thuis op de drukke dagen!

De algemene regels op dit moment zijn duidelijk. Blijf uit voorzorg zoveel mogelijk thuis. Voor de noodzakelijk dingen mag je nog op weg. Een frisse neus halen mag onder voorwaarden echter ook.

Voor veel motorrijders is er dus een dilemma: is motorrijden nou wel of niet toegestaan na de aangescherpte maatregelen ter bestrijding van het Corona-virus. RIVM persvoorlichter Coen Berends is daar in een uitspraak heel duidelijk over: recreatief motorrijden kan, mits maar wordt voldaan aan de gestelde algemene maatregelen met betrekking tot groepsvorming en afstand houden.

Berends over motorrijden in deze tijd: “Motorrijden valt niet onder de verscherpte maatregelen, je mag het net zo zien als hardlopen of fietsen en andere vormen van ontspanning, dus dat is toegestaan. Ik heb toevallig ook gelezen dat er gesproken wordt over een extra gevaarzetting die motorrijden zou hebben, maar dat lijkt me ook te kunnen gelden bij andere activiteiten. Ik kan alleen maar aanraden extra voorzichtig te doen, zodat er geen medische hulpverlening nodig is. En verder: ga niet in groepen en niet samen voor- of na de rit koffie drinken, voor alles geldt dat afstand houden uiterst belangrijk is en blijft.”

Ons advies: Ride Solo | Ride Silent | Ride Safe


Wij van TopMoto blijven ondertussen ons best doen om u op een veilige manier daarbij terzijde te staan zolang het kan en mag. #StaySafe!!