GEMAK DIENT DE MENS

Navigatie en communicatie zijn zaken die ook steeds meer gebruikt worden tijdens het motorrijden. De beschikbare systemen gaan van relatief simpel tot  geavanceerd en wij kunnen u erbij assisteren om de beste keuze te maken als ook met de in-en opbouw van de apparatuur

Navigatie

Het bij ons best verkopende systeem is de TomTom 550. Uit voorraad leverbaar. Dit geldt ook voor Beeline, een ander minimalistisch en betaalbaar navigatie alternatief (werkt in combinatie met een telefoonapp) en sinds kort in ons assortiment. Wij kunnen ook Garmin systemen leveren. Montage kan in veel gevallen met het standaard bijgeleverde materiaal. Ook kan het in combinatie met speciaal voor een type motorfiets ontwikkelde navi-steun.  We beschikken over een gevarieerd aanbod houders voor uw smartphone.

Communicatie

Communiceren met passagiers en/of andere rijders, muziek en de instructies van je navigatie beluisteren. Dat kan tegenwoordig prima met de bestaande communicatiesystemen . Naast universele sets, zijn er ook specifieke sets voor bijv HJC, Nolan en Schuberth helmen welke 100% in de helm geïntegreerd kunnen worden. Wij werken het meest met de A-merken Cardo en Sena. Voor een groeiend aantal HJC helmen is er het Smart HJC Com systeem (by Sena). Nolan heeft het eigen N-Com systeem

Een communicatie-set kan in zowel nieuwe als oude helmen gebouwd worden. Wij bouwen alleen in wanneer je bij ons een nieuwe helm of nieuwe communicatie-set hebt aangeschaft.

Voor het inbouwen hanteren wij onderstaande tarieven:

  • Nieuwe helm + eigen set: € 35,-
  • Eigen helm + nieuwe set: € 35,-
  • Nieuwe helm + nieuwe set: € 0,-

Tijdens het inbouwen wordt alleen de hardware geïnstalleerd in de helm. Software updates en koppelen van de apparatuur dient door de klant zelf te gebeuren. Verdiep je van tevoren in de werking. Hiermee voorkom je dat je een keer onderweg een koppeling tussen systemen verliest en je geen raad weet hoe te handelen.