2008 | HET BEGIN

2008 | MET DE PAPLEPEL

Van Crosta tot TopMoto

Hanro en Wilko Staal staan aan de basis van TopMoto. Hun vader, wijlen Henk Staal, was in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw verantwoordelijk voor verschillende technische vernieuwingen in de toenmalige kraamkamer voor nieuw talent, de in die tijd erg populaire 50cc cross klasse. Met als krachtbron een Kreidler motorblok, bouwde hij een geheel eigen crosser, de Crosta (foto boven), die vaak zeer succesvol de strijd aanbond met o.a. de destijds gevreesde Gebben Kreidler en Rond Sachs.  Zo is de liefde voor motoren ontstaan. De pioniersgedachte van die tijd leeft nu voort binnen TopMoto.

2012 | MOTORCROSS

als verbindende factor

In 2012 wordt het management-duo een driemanschap.
Albèrt Ensing, die ruimschoots zijn sporen heeft verdiend binnen de motorwereld en de motorsport (zie foto hierboven) treedt toe tot de directie. Hij heeft er met zijn specifieke expertise voor gezorgd, dat TopMoto nog completer en slagvaardiger werd.
Alberts crossers werden in het verleden regelmatig ‘gekieteld’ door Staal Senior en onder de vlag van de (voormalige) lokale motorclub VVR Apeldoorn heeft het drietal vele malen met andere enthousiaste crossers gestreden voor de overwinning.

2021 | EEN BELANGRIJKE STAP MET HET OOG OP DE TOEKOMST

Nieuw ondernemers duo, TopMoto blijft TopMoto!
De toekomst van Topmoto ligt vanaf nu in handen van Annemarie en Dirk Slagman. Als nieuwe eigenaren van Topmoto nemen zij het stokje over en gaan ervoor zorgen dat Topmoto, Yamaha Exclusief Dealer én Multibrand Occasion Center, een topadres blijft voor motorrijdend Nederland.

De komst van Dirk en Annemarie impliceert dat Albèrt Ensing een stapje terug heeft gedaan. Alle andere leden van de u bekende crew blijven onverminderd actief.

Dirk (36) en Annemarie (33) hadden al geruime tijd de wens om als ondernemers aan de slag te gaan. Bevangen door het ‘tweewielervirus’ en vanuit de liefde voor de motorsport was TopMoto dé ideale gelegenheid om passie en ambitie te combineren. Opgedane ervaring in de bedrijfs-advieswereld en de detailhandel zorgen voor een gedegen basis voor dit avontuur.