TestWeekend Dunlop Roadsmart IV Dinant (België)

Speciaal voor een aantal Dunlop Pro Dealers is er kortgeleden een testweekend georganiseerd om kennis te maken met de Dunlop Road Smart IV. Onze Redline Tracer 7 was voor deze gelegenheid uitgerust met de bovengenoemde band en piloot van dienst was Linda.

Na aankomst in het hotel een korte introductie van de banden met presentatie over de nieuwste techniek in en verbeteringen van deze band. De 4 serie is met name verder doorontwikkeld op het karkas en de prestaties bij nat weer.

Het nieuwe profiel is speciaal ontworpen voor een betere waterafvoer en door gebruik van een nieuw soort silica gedraagt de band zich beter bij lage temperaturen. Voor een betere stabiliteit is er aan de voorband nu een naadloze karkasgordel toegevoegd.

Op zondag stond er een lange rit op de planning door België en de bergen van Frankrijk. Een gevarieerd en bochtenrijk parcours, ideaal om de band eens goed aan de tand te voelen Onze bevinding is dat de banden zich makkelijk laten sturen, gepaard gaande met veel grip en stabiliteit, ongeacht het wegdek en weer.

Ondanks dat het op dit moment niet vanzelfsprekend is dat banden snel leverbaar zijn is de beschikbaarheid van de Road Smart 4 nog steeds goed te noemen.

Voor meer informatie over de banden, montage en een goed advies neemt u contact op met de werkplaats.